Allt fler företagare utsatta för bedrägerier

Har du varit med om luddiga telefonförsäljare som frågar efter ditt företags uppgifter? Har du också fått en faktura/avtal som du inte kan relatera till en affärshändelse?

Bedragarna blir smartare

Aldrig någonsin har bedragare varit så aktiva gentemot företag som idag. Det är framförallt mindre företag som blir angripna i massor. De flesta känner redan till bedragarnas metoder men det är fortfarande en hel del företag som dessvärre blir bedragna.

Bedragarna blir allt smartare och i vissa fall kan man till och med ifrågasätta om deras metoder är olagliga eller inte. Det finns fall där företag hittat ett hål i systemet som de utnyttjar, helt i enlighet med lagen. Där handlar det snarare om de moraliska aspekterna som man helt bortser från.

Avtal från tomma intet

Visst kan det vara svårt att komma ihåg minsta lilla detalj då man som företagare har väldigt mycket att tänka på. Dock brukar man oftast komma ihåg vilka avtal man ingått.

En metod som har funnits ett tag och numera utvecklat sig till en lukrativ bransch är telefonförsäljare som ringer och påstår att det ska finnas ett avtal mellan det representerade företaget och er. Man hävdar till och med i vissa fall att det ska finnas inspelade avtal sedan tidigare för att verka mer förtroendeingivande.

I vissa fall är telefonförsäljaren väldigt otydlig och försöker få dig att säga någonting som kan anses vara tillräckligt för att denne ska skicka en faktura till dig.

Faktum är att målet med det hela är att få dig att teckna ett helt nytt avtal där du egentligen inte får så mycket förutom en uppdaterad företagsannons på en hemsida som ingen känner till.

Bluffakturor

Tyvärr har den här typen av bedrägerier funnits sedan lång tid tillbaka. I takt med att allt annat, såsom tekniken, utvecklas har även bedragarna blivit smartare.

Det kan numera vara så att det trillar in ett brev på posten där avsändaren ber dig att kontrollera dina kontaktuppgifter hos dem. I dokumenten som du fått finns det uppenbara fel som du rättar, skriver under och skickar tillbaka.

Några dagar efter det får du en faktura som du mer eller mindre blir tvungen att betala då du anser att du inte har tid att processa i rättssal. Misstaget du gjort är att du inte har läst det finstilta där det står att dokumentet du skrivit på är ett bindande avtal och att du är skyldig att betala.

Oseriösa indrivningsföretag

Ett relativt nytt fenomen som upptäckts är att oseriösa indrivningsföretag specialiserat sig på att kräva näringsidkare på gamla konkursskulder. Det indrivningsföretaget gör i praktiken är att ge sig på näringsidkare som varit med om en konkurs. Oftast handlar det om väldigt gamla ärenden, ibland uppemot tio år bakåt i tiden. Indrivarna kräver dem på pengar genom att åberopa deras personliga betalningsansvar och utnyttjar personens ofta svaga bevisställning.

Förutom det finns det även fall där de oetiska indrivarna i sin försäljningsstrategi aktivt söker upp gamla konkursborgenärer med erbjudande om hjälp med indrivning i utbyte mot en provision, trots att borgenärerna för egen del ofta sedan länge har skrivit av och glömt bort fordringarna.

Just i dagsläget går det dessvärre inte att försvara sig mot denna typ av oetiska indrivning men det finns politiker som vill ha nya regler som sätter stopp för dessa oseriösa företag och deras metoder som utgör deras affärsidé.

Northmills tips till företagare

Skriv aldrig under ett dokument som du inte känner till. Det är även viktigt att du alltid läser det finstilta innan du skriver under ett avtal, det här är någonting som många slarvar med. Ha det i ryggmärken att alltid vara restriktiv när du får samtal från säljare, fråga gärna vilket företag de ringer ifrån. Du kan alltid, med några få klick, ta en titt på Svensk Handels varningslista som listar företag med flest klagomål. En annan enkel metod att kolla upp om ett företag är seriöst är att ta en kreditupplysning på företaget i fråga.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...